Bloggen doe je met een reden: je wilt iets kwijt, iets delen. Je krijgt reacties van klanten, collega’s, advocaten. Vrijdag was ik in Utrecht op uitnodiging van de rechtbank Utrecht dat een workshop hield met 2 onderwerpen:  ” De KEI ontwikkelingen van de digitale rechtspraak in het civiele proces” en “de strafzaak als een toneelstuk?”.

Het was echt leuk: het was een bonte groep (30 mensen) die bestond uit de President van de Rechtbank, Mr. Mendlik, de nodige rechters en officieren in opleiding, leden van de Jonge Balie, ondergetekende en Jeroen Nijenhuis die ik had meegenomen omdat hij iets dieper in KEI zit dan ikzelf.

Na een inleiding door de President rouleerden de voortdurend binnen wat enkele leuke kennisnemingen opleverde.

Vervolgens kon iedereen voor een van de twee groepen kiezen, de meesten kozen voor de strafzaak. Jeroen en ik uiteraard voor KEI. Daarbij kwam (in een kring) een discussie op gang aan de hand van een zestal stellingen die gedomineerd werd door de President en Jeroen. De laatste was het lang niet altijd eens met de president en liet dat ook duidelijk merken. Ik moest daarbij zelfs  voorkomen dat hij voor de andere aanwezigen te technisch werd.

Duidelijk is wel dat de invoering van KEI nadert: men is er volop mee bezig en gaat uit van 1 januari a.s., dit in het voetspoor van de Minister die op 26 mei jl zijn nadere memorie van antwoord naar de kamer stuurde.

Binnenkort volgen er 4 a 5 blogs over de KEI: KEI gaat los!